TRANSFERI "Bavarci" odlučili odustati od štedljive politike

Italijani tvrde: Bajern sprema ponudu od 100 miliona eura za Dibalu

Žele jednog od najboljih nogometaša na svijetu

Index.hr
01.11.2018 14:54

Foto: AFP

Bajern priprema ponudu od stotinu miliona eura za Paula Dibalu (Dybala), piše "Il Corriere di Torino", list blizak Juventusu.

Juventus, navodno, nakon dovođenja Kristijana Ronalda (Cristiano) na kojeg će u četiri godine potrošiti 400 miliona eura, planira prodati sjajnog Argentinca za kojeg je Bajern zainteresiran. 

Njemački prvak je, otkriva "Calciomercato", spreman u Torino poslati Hamesa Rodrigeza (Jamesa Rodrigueza), kolumbijskog veznjaka koji je nezadovoljan svojim statusom kod Nike Kovača. Prije toga će Bajern za 40 miliona eura morati otkupiti ugovor Rodrigeza od Reala.

Bajern je tako odlučio odustati od štedljive politike i upustiti se u borbu s najrastrošnijim klubovima Evrope za najveće zvijezde. Još prošle godine su tvrdili da se neće upuštati u takve utrke.

Neću kupiti igrača za 150 ili 200 miliona eura. Nećemo učestvovati u tom ludilu. Dok traje ovakvo ludilo, mi ne možemo planirati osvajanje Lige prvaka. Zasad je naš cilj da budemo prvaci Njemačke - rekao je tada Bajernov predsjednik Uli Henes (Hoeness), ali situacija u Minhenu se promijenila i navijačima više nije dovoljno samo osvajanje Bundeslige. 

Najveći Bajernov transfer u historiji iznosi tek nešto više od 40 miliona. Za Dibalu će morati dati dva i po puta više. 

NA VRH