ZVANIČNO

Počeli pregovori Ibrahimovića i Milana, prva runda trajala četiri sata

Švedski nogometaš zainteresiran vratiti se u grad koji on i porodica smatraju drugim domom

Tokom dvije sezone u dresu Milana Ibra je postigao 56 golova. Arhiv

Index.hr

19.11.2018

Zlatan Ibrahimović, mjesec nakon što je napunio 37 godina, počeo je pregovore oko povratka u Milan. Zastupa ga njegov agent Mino Rajola (Raiola), koji je s Leonardom, sportskim direktorom Milana, pričao četiri sata, iz "Case Milana" javlja novinar Antonio Vitielo (Vitiello), iznimno pouzdan izvor kada je Milan u pitanju.

Ibrahimović, koji je ove godine igrao za Los Anđeles galaksi i postigao 22 gola, zainteresiran je vratiti se u grad koji on i porodica smatraju drugim domom i gdje su živjeli pet godina, koliko je Zlatan igrao za Inter i Milan. 

Švedski šampion nedavno je proslavio 37. rođendan, a ugovor s Los Anđeles galaksijem veže ga do kraja 2019. Ali ne isključuje raniji odlazak. Iako više nije tinejdžer, kaže da može odigrati još dvije sezone u takmičarkom ritmu.

Ibra će karijeru završiti u Malmeu, ali to ne namjerava napraviti tako skoro. Njegov povratak u Milan bio bi na šest mjeseci, od početka nove godine, pa do kraja sezone. 

- Upravo da odvuče Milan u Ligu prvaka i onda kaže zbogom klubu i gradu koje tako voli - kako je prije mjesec pisala "Corriere della Sera". 

Podsjećamo, Ibrahimović je u Milan došao naljeto 2010., na posudbu iz Barcelone. Među "Rosonerima" se zadržao dvije sezone, tokom kojih je postigao 56 golova. U drugoj sezoni bio je najbolji strijelac Serije A i tako dao ključan doprinos osvajanju Skudeta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.