TRANSFERI Potpuna obnova Bajerna

Kovačev šoping: Razarač iz Vinjana, golgeter iz Bijeljine i dva Ajaksova fenomena

Roben i Riberi, legendarna krila tima iz Minhena, odlaze na kraju sezone

Index.hr
05.12.2018 14:40

Kovač: Trese mu se klupa u Bajernu

Foto: AFP

Njemački "Bild" donosi detalje potpune obnove Bajerna, koju će naljeto nadgledati Niko Kovač. Jasno, ako do tada preživi kao trener aktuelnog prvaka Njemačke.

Roben (Robben) i Riberi (Ribery), legendarna krila Bajerna, odlaze na kraju sezone nakon ukupno 20 godina u klubu jer će tada zajedno imati 70 godina. Osim njih, klub će se riješiti Humelsa (Hummelsa), Boatenga i Martineza, što oslobađa znatna sredstva, kako za transfere tako i za plaće. 

Glavninu budžeta, 150 miliona eura, Bajern bi potrošio na fenomenalan dvojac Ajaksovih mladića. Stoper Mathis de Ligt (Matthijs, 19) i veznjak Frenki de Jong (Frankie, 21) želje su svih najboljih i najbogatijih evropskih klubova, a Ajaksu su rekli da bi zbog mladosti i lakše adaptacije na novu sredinu željeli negdje otići u paketu.

Ajaksov trener Erik ten Hag vodio je Bajernovu drugu ekipu i Bavarci se nadaju da će im bivši zaposlenik pomoći da postanu dvojica najtraženijih mladih igrača na svijetu. 

Od pojačanja koja samo što nisu dogovorena ističe se Benžamin Pavar (Benjamin Pavard) iz Štutgarta, koji je oduševio kao standardan prvotimac Francuske, koja je osvojila SP.

Kovač u Bajern želi preseliti i napad koji je stvorio u Ajntrahtu: najboljeg strijelca Bundeslige ove sezone, golgetera iz Bijeljine Luku Jovića i njegovog saigrača, razarača iz Vinjana Antu Rebića.

NA VRH