TRANSFERI

Ivan Perišić zatražio transfer u Arsenal

Ima važeči ugovor do 2022. godine

Marota: Perišić želi otići. Arhiv

Index.hr

27.1.2019

Ivan Perišić pet dana prije 30. rođendana i tri i po godine nakon dolaska u Inter, podnio je zahtjev za odlaskom iz kluba, potvrdio je Bepe Marota (Beppe Marotta), direktor "Neroazura".

- Moramo živjeti sa situacijom u kojoj se mnogi klubovi nalaze s igračima koji iskažu želju za transferom. Saslušali smo Perišića i on želi otići. Želimo da bude sretan, ali također moramo misliti i što je najbolje za nas. Do sada, adekvatna ponuda nije stigla. Ali čekamo - rekao je Marota, nekadašnji sportski direktor Juventusa.

Kada je igrač iskren i kaže nam u kakvom je mentalnom stanju, uvijek smo ga spremni saslušati. A nakon toga na red dolazi briga o financijskim intersima klub, otkrio je Marotta prije Interovog prvenstvenog gostovanja kod Torina.

Arsenal je Interu već poslao dvije službene ponude za Perišića.

Prva je bila direktna zamjena za Mesuta Ezila (Ozila), s tim da bi oba nogometaša u klubovima bili na posudbama. Inter je odbio jer ne želi plaćati ogromnu plaću za igrača koji je van forme.

Druga je bila četiri miliona eura za posudbu Perišića te 40 miliona eura za otkup po isteku pozajmice. Inter je odbio i to i traži transfer uz odštetu od najmanje 40 miliona eura.

Arsenal se inače već dogovorio s Perišićem. Ako dođe do kraja zimskog prijelaznog roka garantuju mu tri miliona eura do kraja sezone, te po 6.5 miliona eura u naredne tri godine.

To je veliko povećanje plaće za Perišića, koji u Interu zarađuje četiri miliona eura godišnje.

Perišić je u Inter došao u ljeto 2015. uz odštetu od 19 miliona eura njegovom dotadašnjem klubu Volfsburgu.

Za Inter je odigrao 143 utakmice te postigao i namjestio 34 gola.

S milanskim klubom ima ugovor do 2022 godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.