Batšuaji u posljednji trenutak postao igrač Kristal palasa

TRANSFERI Završen prijelazni rok

Batšuaji u posljednji trenutak postao igrač Kristal palasa Belgijanac napustio Čelsi

Zimski prijelazni rok završen je u najjačim ligama Evrope. Posljednji dan istog nije donio senzacionalne transfere. Možda i najzanimljivija je priča odigrala se tokom noći kada je belgijski napadač Miči Batšuaji (Michy Batshuayi, 25) odlučio napustiti Čelsi i potpisati za Kristal palas, sa kojim je dogovorio uvjete posudbe. 

Papirologija za njegovu posudbu riješena je u posljednji trenutak do isteka prijelaznog roka u Engleskoj, a Kristal palas je kasnije i potvrdio dolazak Batšuajia. 

Od zanimljivijih transfera posljednjeg dana izdvajamo Kagavini (Shinji Kagawa) potpis sa Bešiktaš, Tilemansovu (Youri Tielemans) posudbu u Lester,  Kraučovu (Peter Crouch) u Barnli, Alimironov (Miguel Almiron) rekordni transfer u Njukasl, odlazak Alena Halilovića u Standard Lijež, ali i Bojana Nastića u Ostende.

Kada je u pitanju ova zima, svakako su najzvučniji bili transferi Gonsalo Iguaina (Gonzalo Higuain) u Čelsi, Kristofa Piateka (Krzysztof), u Milan, Alvaro Morate u Atletiko Madrid, Marija Balotelija (Mario Balotteli) u Marsej i Kevina-Prinsa Boatenga (Prince) u Barcelonu.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH