NOGOMET

Bajern ruši rekord transferom zvijezde iz francuske lige

Vrijedi 40 miliona eura

Pepe: Postigao 17 pogodaka ove sezone. Twitter

index.hr

22.2.2019

Bajern planira pospremanje igračkog kadra koji bi trebao biti redizajniran za sljedeću sezonu.

Budući da dugogodišnji senator Arjen Roben (Robben) odlazi poslije ove sezone, bavarskom je divu potrebna njegova zamjena sličnog igračkog profila, s barem približnom lepezom poteza.

Visoko na listi kotira Nicolas Pepe, Francuz iz Lila koji je u 28 ovosezonskih utakmica zabio 17 golova. Lil s njim ima ugovor do 2022., a cijeni ga na 60 miliona eura, piše "Kicker". 

Pepe, kojem su 23 godine, jedan je od najboljih igrača francuskog prvenstva. Idealnim nasljednikom Robena  smatra ga se zbog toga što igra na desnom krilu, a koristi lijevu nogu te često tako ulazi u sredinu.

Njegov trener iz kluba Kristof Galtijer (Christophe Galtier) tvrdi da mladić već ima kvalitete za igranje u velikom klubu.

- Njemu više ne treba odskočna daska. Podsjeća me na Robena i Riberija. Roben je u mlađim danima imao sposobnost izbacivanja protivnika iz igre ulascima s desnog boka u sredinu te je bio pametan ispred gola. Riberi je isto takav bio - rekao je trener Lila.

Za Niku Kovača problem može predstavljati to što ga prate PSG i Barcelona. Posebna opasnost su Parižani, koji su poznati po tome da jednostavno uzmu ono što naume.

Prema Transfermarktu, Pepe vrijedi 40 miliona eura. Ako se ovaj transfer ostvari, past će Bajernov rekord koji drži francuski veznjak Korentin Toliso (Corentin Tolisso). 

Njega su Bavarci platili Lionu 41,5 milion eura prije dvije godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.