TRANSFERI

Real Madrid sprema nevjerovatnu ponudu za Nejmara

Postao bi najplaćeniji nogometaš svijeta

Nejmar: Za PSG ugovorno vezan još tri godine. AFP

Avaz Sport

8.3.2019

Napadač Pariz Sen Žermena i nekadašnja zvijezda Barcelone Nejmar (Neymar) postat će, obistini li se najava koju donosi "Sport", novo ime u svlačionici Real Madrida. Ali, tek nakon što čelništvo "Kraljevskog kluba" za igrača kojeg je Barcelona prodala pariskom klubu u rekordnom transferu od 222 miliona eura gurne ruku u klupsku blagajnu do samog kraja.

Naime, čak 350 miliona eura navodno je Real Madrid spreman platiti dovođenje brazilskog asa koji je za PSG ugovorno vezan još tri godine. Navodno su vodeći ljudi kluba sa Santiago Bernabeua već obavijestili igrača o svojim namjerama.

Sve ovo dolazi nakon što je Real Madrid eliminiran iz Kupa kralja, Lige prvaka, a i dvanaest bodova udaljen od Barcelone u utrci za naslovom u španskom prvenstvu. U Madridu su uvjereni da bi njihova ponuda trebala biti dovoljno visoka i da će uvjeriti "Qatar Sports Investments", vlasnike francuskog prvaka, da prodaju Nejmara. 

Također, niti on sam, premda je Real Madrid odbio 2011. i 2013. godine kada je preselio u Barcelonu, ne bi trebao imati ništa protiv transfera. Posebno jer bi mu trenutna primanja u iznosu od 36 miliona eura narasla na 45 miliona eura u petogodišnjoj saradnji sa Realom. Postao bi time i najplaćeniji nogometaš svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.