TRANSFERI

Mančester junajted u svoje redove želi dovesti ponajvećeg talenta iz Milana

Nova meta "Crvenih đavola"

Kalabrija: Na meti mnogih evropskih klubova. AFP

Avaz Sport

10.3.2019

Mančester junajted prati Milanovog mladog desnog beka Davida Kalabrija (Davide Calabria) jer u njemu vide zamjenu za Antonija Valensiju (Valencia), veterana koji se nalazi na kraju karijere. Valensija će u avgustu napuniti 34 godine, a Junajted je zasad i više nego zadovoljan onime što su njihovu skauti prikupili o mladom Italijanu.

Everton je također zainteresiran za usluge ovog 21-godišnjaka koji je izdanak Milanove nogometne akademije. Junajted je pobijedio PSG i uspio ih otjerati od Davida De Hee (De Gea), oni sada love Jana Oblaka iz Atletiko Madrida pa mogu svoje interese preusmjeriti na pojačavanje ostalih pozicija u ekipi. 

Prošlog ljeta na tu poziciju doveli su Dioga Dalota za kojeg je Žoze Murinjo (Jose Mourinho) tvrdio da se pokazao kao neko ko bi u budućnosti mogao držati taj bok "Crvenih đavola" ali Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer)  i upravo očito nemaju isto mišljenje pa žele Kalabriju. 

Osim njega, Junajted pokušava dobiti utrku s Liverpulom i Juventusom za mladog Žaoa Feliksa (Joa Felix) iz Benfike. Felikov agent, Žorž Mendeš (Jorge Mendes) bio je već u Torinu na pregovorimo oko transfera mladića u Juventus, ali Junajted se ističe u toj borbi jer bi njima svakako bilo najlakše platiti traženih 120 miliona eura koje je Benfika postavila kao cijenu za ovog igrača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.