TRANSFERI

Uspije li Barcelona u svojoj namjeri, svima će pokazati kako zaraditi bogatstvo

Paklen plan španskog giganta

Barcelona: Mala minutaža, a velika zarada. AFP

Avaz Sport

28.3.2019

Niti godinu nakon što je Barcelona "prevarila" Romu i u svoje redove dovela Malkoma (Malcom), budućnost brazilskog nogometaša povezuje se s nekim drugim klubovima. Španski klub je "Vučici" za Brazilca platio 41 milion eura, no Barcelona sada sprema posao koji će odjeknuti. 

Malkom je zasad za Barcelonu odigrao tek 15 utakmica, a svede li se ta brojka na najvažnija takmičenja, njegova situacija postaje još jadnija. Osam prvenstvenih susreta s prosjekom od jedva 16 minuta i dva u Ligi prvaka s prosjekom od ni 15 minuta dovoljno govore o statusu koji ima u ekipi koju vodi Ernesto Valverde.

I zato su krenula naklapanja o njegovom mogućem odlasku iz kluba o kojima piše "Marca". Barcelona pritom ima namjere i ozbiljno zaraditi budući da su uz njegovo ime vezali 70 miliona eura za koliko su ga spremni prodati zainteresiranim stranama. 

Jasno, početna cijena nije konačna i ona bi se u eventualnoj prodaji zasigurno smanjila, no Inter i ostali s kojima se povezuje sigurno će morati dobro isprazniti klupsku blagajnu žele li realizirati taj transfer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.