TRANSFERI

Bajern i Barcelona žele iste igrače, na pomolu žestoka borba

Lotar Mateus prokomenitrao lov njemačkog kluba na pojačanja

Bajern i Barcelona: Borit će se za potpise zvijezda. Ilustracija

Avaz Sport

28.3.2019

Dva evropska nogometna velikana Barcelona i Bajern naljeto će, prema informacijama koje se pojavljuju u medijima, ući u borbu za najmanje dvojicu igrača.

Poznato je da Niko Kovač želi u svoje redove dovesti svog bivšeg igrača iz Ajntrahta Luku Jovića. ESPN javlja da je sada i Barca uspostavila kontakt s njegovim menadžerom. Navodno je on spreman prijeći na Kamp Nou, međutim, ponudi li minhenski klub više novaca, san mu se ovog ljeta možda i neće ostvariti. 

Osim Jovića, dva velikana mogla bi se potući i za Holanđanina Matijsa de Ligta (Matthjis). Zvijezda Ajaksa se već duže vrijeme povezuje s Barcom, ali se sada i Bajern  namjerava uključiti u borbu za njega, piše katalonski "Sport". Cijena je postavljana na oko 70 miliona eura, što Nijemcima ne predstavlja problem.

U međuvremenu, legenda Bajerna Lotar Mateus (Lothar Matthäus) prokomenitrao je lov njemačkog kluba na pojačanja.

- U Bajernu su poslije poraza od Liverpula shvatili da moraju uložiti u ekipu. Zato smatram da je klub u pravu što troši novce na nove vrhunske igrače koji će im pomoći da se nose s engleskim, španskim i italijanskim klubovima. Uvjeren sam da je ispravno uložiti u igrače koji mogu činiti razliku. Bajern lani nije uspio dovesti takva pojačanja - rekao je Matues. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.