SLATKA OSVETA

Mančester junajted će ovo zaboljeti više nego PSG ispadanje iz Lige prvaka

Upaljen alarm u francuskoj prijestolnici

Solskjer: S Mančester junajtedom izbacio PSG iz Lige prvaka. AFP

Avaz Sport

4.4.2019

Odbijanje Davida de Hee (De Gea) da potpiše novi ugovor s Mančester junajtedom upalilo je alarm u francuskoj prijestolnici. Španac traži 400 hiljada funti sedmično (468.713 eura), dok mu je Junajted za sada najviše ponudio 350 hiljada funti (410.124 eura).

Situaciju, piše "The Sun", prate PSG i Real Madrid. Pogotovo je francuski prvak zainteresiran za njega jer im treba novi golmana jer je izgledno da se Đanluiđiju Bufonu (Gianluigi Buffon) vrijeme između stativama bliži kraju. A uz to bila bi im to slatka osveta za šokantan poraz na Parku prinčeva i ispadanje iz Lige prvaka. Što krađa najboljeg igrača protivniku svakako jeste.

Kada je u pitanju engleski velikan, njihov je trenutni stav da bi radije ostali bez njega iduće sezone kada mu istječe ugovor nego ga prodali ovog ljeta.

Što se tiče pak Reala, poznato je da im je on dugogodišnja meta te su ga navodno kontaktirali jer ih je Tibo Kurtoa (Thibaut Courtis) razočarao. Junajtedovi fanovi mislili su da je potjera Reala za jedinicom španske reprezentacije napokon završena lani kada su potpisali Belgijanca, ali sada će opet morati strahovati od najgoreg scenarija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.