TRANSFERI

Gvardiola želi još jednog dragulja hrvatskog nogometa: Španac bacio oko na mladu zvijezdu Dinama

S "Modrima" ga veže ugovor do 2021.

Marin: Jedan od najvećih talenata hrvatskog i evropskog nogometa. Twitter

Net.hr

12.4.2019

Samo dan nakon što je mlada ekipa Dinama srušila Sauthempton, stigla je vijest o interesu tamošnjeg prvoligaša za najboljeg igrača tog susreta. Antonio Marin bio je trostruki asistent u pobjedi od 3:1 u polufinalu neslužbene Lige prvaka mladih, "Premier League International Cupa".

Ponosan na pobjedu 

- Znali smo da smo bolji od Sauthemptona, to smo svima dokazali i na terenu. Svi pričaju o kvaliteti engleske Premijer lige, a mi smo ove sezone u juniorskoj Ligi prvaka i u "Premier League International Cupu" pobjeđivali i Vest Hem, Totenhem, Liverpul i Sauthempton, a nesretno nakon jedanaesteraca ispali protiv Čelsija. Bili smo jako motivirani, Sauthempton nas je pobijedio u grupnoj fazi takmičenja, ali sad smo dokazali da smo bolji od njih. Bio je užitak igrati na njihovom stadionu, ponosan sam što su se svi mogli još jednom uvjeriti u kvalitet Dinama. Moje tri asistencije? Drago mi je zbog toga, ali ponosan sam na uspjeh cijele ekipe, to je ipak najvažnije - rekao je Marin po povratku iz Engleske.

Njegovi potezi s utakmice nisu prošli nezapaženo. Sudeći prema informacijama s Otoka, zapeo je za oko vjerovatno najboljem treneru današnjice Pepu Gvardioli (Guardiola). Mančester siti krcat je zvijezdama, a kako se čini, sada su se okrenuli dovođenju mladih igrača. Prije nekoliko mjeseci za njih je potpisao Hajdukov biser Ante Palaversa, a pitanje je hoće li to učiniti i Dinamov.

Juve i Milan ga prate

"Calcimercato" je objavio da je Siti poslao ponudu od deset miliona eura na Dinamovu adresu, ali da su dobili odbijenicu. Navodno će njihove apetite zadovoljiti 15 miliona eura. Siti mora što prije reagirati jer interes za njega pokazuju Juventus i Milan.

Ovaj 18-godišnjak smatra se jednim od najvećih talenata hrvatskog i evropskog nogometa. Marin je lijevo krilo koje igra s obje noge te često napada i s desne strane. S "Modrima" ga veže ugovor do 2021. i to je dobra podloga Dinamu za pregovore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.