TRANSFERI

Real Madrid u lovu na novu "devetku": Počeli ozbiljniji pregovori s agentom Luke Jovića

"Kraljevskom klubu" neophodna svježa krv u napadu

Jović: Na meti mnogih evropskih velikana. AFP

Avaz Sport

12.4.2019

Luka Jović je ponovo bio strijelac za Ajntraht na utakmici Evropske lige protiv Benfike, gdje je njegov tim poražen  4:2, ali golgeteru iz Bijeljine cijena i dalje samo raste.

"Marca" piše da je interesiranje Real Madrida pojačano i da je klub u ozbiljnijim pregovorima s Lukinim agentom Falijem Ramadanijem.

Realu je neophodna svježa krv u napadu i nova "devetka", jer nema prave zamjene za Karima Benzemu, pa u Joviću vide njegovog pravog nasljednika za budućnost.

Španci pišu da bi obeštećenje, koje iz dana u dan samo raste kada je Jović u pitanju, moglo da bude oko 70 miliona eura.

Jović je i dalje igrač Benfike, ali Ajntraht ima dogovor s klubom iz Lisabona da ga može dovesti za 12 miliona eura, uz procenat od 20 posto od sljedeće prodaje.

Ne treba zaboraviti i da Crvena zvezda ima 2,5 posto od transfera Jovića, zbog sredstava solidarnosti, pa bi "crveno-bijeli" mogli da dobiju neočekivanu finansijsku injekciju, koja im je sada prijeko potrebna usljed kašnjenja plaća. 

Tako bi Zvezda od transfera Jovića dobila 300.000 eura od otkupa Ajntrahta od Benfike, plus 1.750.000 eura od transfera u Real za 70 miliona eura.

Podsjetimo, za Jovića su ozbiljno zagrizli i Barcelona, Liverpul, Bajern, a sada i Siti, koji je imao svog izaslanika na utakmici u Lisabonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.