TRANSFERI

''Marca'': Real je pokrenuo operaciju ''Pogba"

Tvrde da ga je Mančester prisiljen prodati

Pogba: Moguć prelazak u Real. Arhiv

Index.hr

15.4.2019

Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) ne krije na kojim igračima namjerava graditi novi Real. Jedan od njih trojice je veznjak Mančester junajteda i Francuske.

Uz Edena Azara (Hazard) i Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe), temeljac redizajnirane momčadi će biti i Pol Pogba (Paul). Da bi ostvario trenerovu želju, Real je pokrenuo operaciju "Pogba", piše ''Marca''.

U tome ima svesrdnu pomoć zvijezde Junajteda, ali i njegovog menadžera Mina Raiole. On se već našao s vodstvom Mančestera i saopćio im želju svog štićenika da ode u Real. Ali na drugoj strani nije naišao na razumijevanje nego na ponudu novog ugovora, tačnije produženje aktuelnog, koji Pogbu s Junajtedom veže do ljeta 2021.

Real kreće u potpunu obnovu tima, ali "Crvene đavole", također, čeka velika promjena i slaganje nove momčadi, ali Pogbu vide kao vođu nove ekipe, nakon što odu De Gea, Mata i Herera.

Vodstvo Junajteda na sastanku je reklo Raioli da je iz kluba odstranjen jedini Pogbin problem po imenu Murinjo (Murinho) i kako zbog toga ne vide razloga da veznjak ne ostane u klubu koji ga je prije tri godine platio 114 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.