TRANSFERI

Pogba dogovorio uvjete prelaska u Real Madrid: Evo koliko će zarađivati u glavnom gradu Španije

Stavlja se na raspolaganje sunarodnjaku Zinedinu Zidanu

Pogba: Želi promijeniti sredinu. AFP

Avaz.ba

29.4.2019

Veznjak svjetskog nogometnog prvaka Francuske i član slavnog Mančester junajteda Pol Pogba (Paul) dogovorio je lične uvjete saradnje s Real Madridom u kojem bi se po prelasku s Old Traforda stavio na raspolaganje sunarodnjaku Zinedinu Zidanu (Zinedine Zidane).

Prema tvrdnjama Asa, Pogba je aktuelnim poslodavcima obznanio želju za napuštanjem kluba i prelaskom na stadion Santiago Bernabeu. Navodno sredinu želi promijeniti i jer je siguran u to da s Mančester junajtedom u sljedećoj sezoni neće stići do trofeja. 

Zatražio je od čelništva kluba da ga proslijedi u madridski klub s kojim je, prenosi "Manchester Evening News", dogovorio lične uvjete saradnje. Iznose oni 12 miliona eura po sezoni. 

Navodi se i da engleski velikan za njega traži 150 miliona eura te da nikako ne bi pristao na ponudu manju od 105 miliona eura koliko je Pogba plaćen po dolasku iz Juventusa. S druge strane, postoji i informacija o slanju Gareta Bejla (Gareth Bale) u suprotnom smjeru u svrhu smanjenja Junajtedovih potraživanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.