TRANSFERI

Otkriven pakleni plan Mančester junajteda ako Pogba napusti Old Traford

Francuz upalio alarm

Pogba: Napušta Mančester. Arhiv

Avaz Sport

17.6.2019

Nogometaš Mančester junajteda Pol Pogba (Paul) rekao je da je željan novih izazova u karijeri. 

Tri godine sam u Mančesteru i bilo je sjajno. Uvijek i svugdje ima loših i dobrih trenutaka. Nakon ove sezone, s obzirom na to da mi je bila najbolja ikad, mislim da je dobro vrijeme za novi izazov negdje drugdje. O tome razmišljam - tim je riječima  Pogba upalio alarm na Old Trafordu. 

Katalonski "Mundo Deportivo" piše da su u Junajtedu već mjesecima spremni na ovakav scenarij. Stoga su pronašli igrače s kojim misle zakrpiti rupu koja će nastati njegovim odlaskom. Riječ je o Barceloninim zvijezdama Filipeu Kutinju (Phillipe Coutinho) i Ivanu Rakitiću. 

Brazilac je pet godina igrao za Liverpul pa je pitanje bi li pristao na prelazak na Old Traford. Ipak, riječ je o najvećim rivalima engleskog nogometa. Kutinjo navodno želi napustiti Kamp Nou, što je dobra vijest za Junajted, ali pitanje je hoće li pristati na transfer u redove nekadašnjeg najvećeg rivala. 

S druge strane, Rakitiću se ne ide iz Barcelone. Nedavno je u razgovoru za "Mundo" rekao da želi osvojiti još jednu Ligu prvaka s Barcelonom i kako ne namjerava otići. Vodstvo kluba bi ga se navodno rado riješilo, a mišljenje je promijenio i Ernesto Valverde. Trener je dao zeleno svjetlo za njegov transfer ukoliko mu šefovi osiguraju adekvatnu zamjenu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.