TRANSFERI

"Globo Esporte": Nejmar se vraća u Barcelonu za 100 miliona eura

U kombinaciji i neki igrači katalonskog kluba

Nejmar: Prije dvije godine napustio Barcelonu. Arhiv

Avaz Sport

18.6.2019

Dobro upućeni i pouzdani brazilski list "Globo Esporte" objavio je ekskluzivnu priču prema kojoj se Nejmar (Neymar) ovog ljeta vraća u Barcelonu, samo dvije godine nakon što je u rekordnom transferu otišao u PSG.

"Globo Esporte" poziva se na izvore iz oba kluba koji tvrde da pregovori već dugo traju i da se Nejmarov povratak očekuje kroz nekoliko sedmica. U pregovorima s Barcine strane sudjeluje direktno predsjednik Žozep Bartomej (Josep Maria Bartomeu), koji je odlučio prodati Brazilca u ljeto 2017. godine za rekordnih 222 miliona eura.

No, Nejmar u PSG-u nije ispunio klupske ambicije, a ni klub nije njegove te igrač razmišlja o odlasku iz Pariza. Da su svi njegovi igrači na prodaju, potvrdio je i PSG-ov vlasnik Naser el-Kelaifi (Nasser Al-Khelaifi), koji je u intervjuu za "France Football" rekao da mu je dosta ponašanja nekih igrača. El-Kelaifi nije direktno spomenuo Nejmara u toj izjavi, ali je kasnije rekao da će ga klub prodati ako dobije zadovoljavajuću ponudu za njega. 

Kako piše "Globo Esporte", ta zadovoljavajuća ponuda bila bi odšteta od 100 miliona eura plus jedan igrač po izboru. U ponudi su Ivan Rakitić, Usman Dembele (Ousmane) i Samuel Umtiti. Hrvatski reprezentativac želi ostati u Barceloni, ali ga klub vidi kao igrača kojeg može ili dobro prodati ili ga dati nekome pod račun, dok Dembele nije opravdao ni pola od 105 miliona eura, koliko ga je Barcelona platila u ljeto kad je prodala Nejmara. 

"Globo" je pitanje o Nejmaru postavio i na pres-konferenciji u Barceloni u ponedjeljak i, prema njihovim riječima, portparol Žozep Vives (Josep) se potpuno izgubio. 

- Portparol nikad ne može ništa demantirati. Ja nikad neću govoriti o Nejmaru ili bilo kome drugom. O klupskim operacijama ne smijem pričati jer to ne bi bilo dobro za njihovo odvijanje - odgovorio je Vives. 

Nejmar ima važeći ugovor s Barcelonom do 2022. godine, ali nema odštetnu klauzulu kao što je bio slučaj kad je odlazio iz Barcelone. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.