ŠPANIJA

Barcelona dovela De Jonga, pa onda i sina njegovog menadžera

De Jong: Transfer vrijedan 75 miliona eura. Xinhua

E. J.

22.6.2019

Barcelona je potvrdila dolazak holandskog beka Majka van Bejnena (Mike van Beijnen), sina nogometnog menadžera Alija Dursuna. Spomenuti menadžer zastupa doskorašnju zvijezdu Ajaksa iz Amsterdama, Frenkija de Jonga (Frenkie de Jong), koji je također pojačao redove španskog giganta.

Van Bejnen (20) potpisao je dvogodišnji ugovor i u predsezoni će nastupati za Barcelonu B. Otkupna klauzula u njegovom ugovoru iznosi 100 miliona eura. On je u Holandiji prethodno bio član NAC Brede, PSV Ajndhovena i Viljema II, gdje je igrao uz De Jonga u mlađim kategorijama, prenosi ESPN.

Vrijeme će pokazati da li je ovo bila zahvalnost za to što je De Jong "usmjeren" u Kataloniju ili je Van Bejnen zaista talent koji je potreban klubu Barcinog ranga…

Podsjetimo, Barca je dobila bitku sa francuskim Pari Sen Žermenom za De Jongove usluge nakon pregovora u januaru koje je vodio upravo Dursun. Holandski reprezentativni veznjak zvanično će u julu biti predstavljen kao novi igrač Barcelone koja je sa Ajaksom dogovorila obeštećenje u iznosu na 75 miliona eura. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.