ITALIJA

Odbijena prva ponuda PSG-a: "Rosoneri" traže 50 miliona eura

Donaruma: Moguća zamjena za Bufona. Xinhua

E. J.

27.6.2019

Italijanski Milan nije prihvatio ponudu Pari Sen Žermena za golmana Đanluiđija Donarumu (Gianluigi Donnarumma), prenose italijanski mediji. Parižani su ponudili 20 miliona eura te svog golmana Alfonsa Areolu (Alphonse, 27) u zamjenu za 20-godišnjeg Donarumu.

"Rosoneri" su to odbili, navodno traže čitavih 50 miliona eura za nekadašnje "čudo od djeteta". Podsjetimo, Donaruma je sa samo 16 godina (sezona 2015/2016) postao prvotimac Milana, odnosno drugi najmlađi golman koji je ikada debitirao u Seriji A (16 godina, 242 dana). 

Oborio je i reprezentativne rekorde, kao najmlađi golman u selekciji U-21 (17 godina, 28 dana), a potom i seniorskom timu "Azura" (17 godina, 189 dana). Za Milan je već sakupio 142 nastupa u italijanskom prvenstvu, a njegov ugovor sa klubom vrijedi još dvije sezone.

"Sky Sport Italy" navodi se da će pregovori sigurno nastaviti jer prvak Francuske želi ispuniti prazninu koja bi trebala nastati odlaskom iz PSG-a Donaruminog imenjaka i zemljaka Đanluiđija Bufona (Gianluigi Buffon). Slavnom golmanskom veteranu (41) istekao je ugovor te se pretpostavlja da će napustiti Pariz.

Vjeruje se da će "Rosoneri" u jednom momentu ipak popustiti i prodati svoj vrijedni eksponat s obzirom na to da nisu izborili Ligu prvaka, što bi im donijelo značaju materijalnu korist, te moraju namaći sredstva kako bi zadovoljili finansijski fer-plej.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.