TRANSFERI

U Junajtedu proklinju dan kada je otišao Ferguson: Igrač koji je otjeran s Old Traforda sada vrijedi 90 miliona eura

Ovaj sjajni napadač briljirao je u prošloj sezoni, u 34 utakmice zabio je deset golova i upisao deset asistencija

Zaha: Otimaju se za njega. Twitter

A. Ču. / Avaz.ba

26.7.2019

Vilfred Zaha (Wilfried Zaha) je bio posljednje veliko pojačanje velikog Aleksa Fergusona (Alex) u Mančester junajtedu, doveo ga iz Kristal Palasa za deset miliona funti (22 miliona KM). Ipak, Zaha se na Old Trafordu nije naigrao. 

Ferguson je ubrzo otišao u penziju, a naslijedio ga je Dejvid Mojes (David Moyes) koji Bjelokošćaninu nije vjerovao. Prodao ga je Junajted potom za tri miliona funti, a danas isti igrač vrijedi 90, piše Index.hr.

Ovaj sjajni napadač briljirao je u prošloj sezoni, u 34 utakmice zabio je deset golova i upisao deset asistencija. Dovoljno da privuče interes najjačih engleskih klubova.

Sjajan je igrač. Ima ugovor s nama četiri godine, zadovoljan je ovdje, dobro je plaćen i navijači ga obožavaju - rekao je nedavno menadžer Kristal Palasa (Roy Hodgson) i poručio kako se nada da će još godinama trenirati Zahu. 

Međutim, pitanje je može li, za engleske prilike, mali klub odoljeti silnim milionima koje premierligaški bogataši nude za Zahu.

Javio se Junajted koji bi ga rado vratio, u igru su se uključili Everton (67 miliona eura plus Tosun) i Arsenal, a najuporniji je Čelsi premda ovaj klub ima zabranu transfera do idućeg ljeta.

U Junajtedu sada vjerovatno proklinju Mojesa, odnosno dan kada je Ferguson rekao zbogom fudbalu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.