BUNDESLIGA

Levandovski raspalio o transfer politici Salihamidžića: Umjesto potencijala, dovedite profesionalce

Mladi igrači na klupi imaju potencijala, to je istina – ali ponekad morate imati direktno pojačanje od nekoga ko može ući i pomoći timu, rekao je Levandovski

Levandovski: Nije zadovoljan pojačanjima. Agencije

Avaz.ba

4.8.2019

Napadač Bajern Minhena Robert Levandovski (Lewandowski) pozvao je upravu kluba da, umjesto igrača s potencijalom, dovode zvučnija pojačanja koja mogu odmah uticati na igru njemačkog kluba.

Levandovski se nakon jučerašnjeg poraza Bajerna od Borussije Dortmund (2-0) u njemačkom Superkupu, osvrnuo na transfer politiku i klupu minhenskog kluba.

- Naravno, mladi igrači na klupi imaju potencijala, to je istina – ali ponekad morate imati direktno pojačanje od nekoga ko može ući i pomoći timu - rekao je Levandovski.

On je i ranije pozivao Bajern da dovede nova pojačanja, nakon što su klub napustili nekada ključni igrači poput Arjena Robena (Robbena), Frank Riberija (Franck Ribery), Džejms Rodrigeza (James Rodriguez), Matsa Humelsa (Hummels) i Rafinje (Rafinhe).

- Moje mišljenje ostaje isto, jer upravo smo danas mogli vidjeti šta bi se dogodilo da smo imali profesionalnog igrača spremnog da uđe - rekao je Levandovski.

Poljski reprezentativac je ukazao i na nedostatak samopouzdanja među igračima Bajerna.

- Sami smo izgubili utakmicu. Mogli smo pobijediti ali smo pravili tako jednostavne greške - rekao je Levandovski.

Bajern je u ovom prelaznom roku doveo francuske defanzivce Benjamina Pavarda i Lucasa Hernandeza, dok još uvijek nije poznato da li će napadač Fiete Arp, koji je stigao iz Hamburga SV, ostati u klubu ili ići na pozajmicu.

Njemački mediji pišu da je Bajern zainteresovan za Leroya Sanea iz Mačester Sitija (Manchester City).

Inače, funkciju sportskog direktora Bajuerna već nekoliko godina obnaša Hasan Salihamidžić te je on zadužen za dovođenje fudbalera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.