NOGOMETNA PIJACA

Transferi uživo: Muhamed Bešić ima novi klub

Buran prijelazni rok. Avaz

E. Ma. / Avaz.ba

8.8.2019

Na Otoku se danas očekuje ludilo, jer je posljednji dan prijelaznog roka u Premijer ligi Engleske. Navijači očekuju spektakularne transfere, a sve pratite na portalu Avaz.ba.

20:01

Everton je objavio kako će Bešić kao posuđen igrač sezonu 2019/20 provesti u novom premierligašu Šefild junajtedu.

Bh. veznjak je prošlu sezonu proveo na posudbi u Midlzbrou, a Everton je odlučio da ga posudi i za narednu.

17:51 

ZVANIČNO: Endi Kerol se vratio u Njukasl i to za džabe. Potpisao je ugovor na godinu dana.

17:50  

ZVANIČNO: Kiran Tirni je novi fudbaler Arsenala. Stigao je iz Seltika za škotski rekord od 27.000.000 eura.

16:51 

Šefild Junajted i Fulam pokušavaju da angažuju vezistu Evertona i bh. reprezentativca Muhameda Bešića koji je višak na Gudisonu. Želja Bešića je da ostane u Premijer ligi, a u takvoj situaciji londonski tim nema šta da traži. 

16:45

Tehnički direktor Milana Zvonimir Boban otvoreno je danas kazao sve o situaciji sa Lukom Modrićem, veznjakom Reala.

Boban je kazao da od prelaska Modrića u Milan neće biti ništa.

- Jedina istina jeste da Modrić neće doći u Milan i igrati kod nas - kazao je Boban.

14:50

Roma ne želi Ivana Perišića. Na hrvatskog veznjaka ne računa trener milanskog tima Antonio Konte (Conte), ponudili su ga "Vučici", no rečeno im je da ga nemaju u planu i da im trebaju mlađi igrači.

13:45

"Daily Mail" je objavio da je Mančester junajted odustao od Marija Mandžukića koji se spominjao kao zamjena za Romelua Lukakua. Možda su se okrenuli Fernandu Ljorenteu (Llorente). Vidjet ćemo šta će se desiti do 18 sati kada je zvanično kraj prijelaznog roka u Engleskoj.

13:30

Vilfrid Zaha (Wilfried) je sinoć zvanično predao zahtjev za transfer, a danas nije ni trenirao s Kristal Palasom. Za njega je zainteresiran Everton.

12:58

U redove Njukasla mogao bi se vratiti Endi Kerol (Andy Carroll).

12:02

Brentford je doveo lijevog beka Dominika Tompsona (Dominic Thompson) iz Arsenala. On je potpisao trogodišnji ugovor.

11:10

Pari Sen Žermen blokirao je pregovore s Barcelonom o Nejmaru (Neymar), javlja katalonski "Sport". Prema pisanju lista, Parižani nikad nisu imali ozbiljnu namjeru da ga puste u Barcu, već je "očigledno da "Sveci" guraju Brazilca u Real".

09:50

Dosadašnji štoper Čelsija David Luiz novi je igrač Arsenala, nakon što je riješio da napusti Stamford Bridž jer mu novi trener Frenk Lampard (Frank) nije želio garantirati minutažu.

07:50

Inter je, prema pisanju italijanskog "Sky Sporta", odlučio prihvatiti Romine uvjete za transfer Edina Džeke. "Vučica" je tražila 20 miliona eura, a "Neroazuri" su slali ponude od 12 i 15 miliona.

Italijanski mediji jutros pišu da je Inter sada pristao, a agent kapitena bh. reprezentacije Silvano Martina viđen je kako nekoliko puta ulazi u službene prostorije ekipe iz Milana. 

06:50

Belgijski napadač Romelu Lukaku stigao je u Italiju, gdje ga je u 2 ujutro dočekalo oko 200 navijača Intera i poželjeli su mu dobrodošlicu.

Lukaku će danas će obaviti ljekarski pregled, a dosadašnji golgeter Mančester junajteda nedugo nakon toga i službeno bi trebao postati igrač Intera.

Šta će biti s potencijalnim prelaskom Edina Džeke u "Neroazure", ostaje nam da vidimo. Mnogo je špekulacija...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.