MINHEN Da li je prvak Njemačke napravio pravi potez

Igrač kojeg porede sa masovnom katastrofom stigao u Bajern

Piše: E. J.

Salihamidžić i Kutinjo: Dogovorena posudba

Foto: AFP


Fudbaler Barcelone Filip Kutinjo (Philippe Coutinho) stigao je u Bajern iz Minhena na jednogodišnju posudbu za 8,5 miliona eura, potvrdio je španski klub.

U saopćenju katalonskog diva dodaje se da prvak Njemačke ima pravo otkupa kompletnog ugovora ofanzivnog veznjaka za dodatnih 120 miliona eura. Brazilac je upravo za toliko novca u januaru 2018. stigao u Barcu iz engleskog Liverpula, no nije se uspio nametnuti na Kamp nouu.

"Kutinjo: Priča o masovnoj katastrofi", objavio je list "Sport" iz Barcelone, prenosi AFP, što dovoljno govori o tome kakav je utisak Brazilac ostavio u Kataloniji.

Stoga nije iznenađenje da Kutinjo, koji je u Barci postigao 21 gol u 75 mečeva u svim takmičenjima, kaže da je oduševljen odlaskom u Njemačku. Ugovor je Kutinjo potpisao u klupskim prostorijama u prisustvu nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, a danas sportskog direktora Bajerna Hasana Salihamidžića.

- Ovo je novi izazov u novoj državi u jednom od najvećih klubova u Evropi. Radujem se tome. Sviđa mi se Bajern. Imam velike ambicije i vjerujem da ih mogu ispuniti sa novim saigračima - rekao je Kutinjo. 
NA VRH

Komentari