ŠPANIJA

Barcelona krenula u treći lov na Nejmara: PSG objavio do kada će čekati ponude

Nejmar: Želi napustiti Pariz. AFP

E. J.

25.8.2019

Barcelona će po treći put ovog ljeta pokušati dovesti Nejmara (Neymar), s tim da će ponudu sada “podebljati” i sa Osmaneom Dembeleom (Ousmane), uz barem 100 miliona eura u “kešu”, u nadi da će to zadovoljiti očekivanja Pari Sen Žermena, prenose agencije.

Prvak Francuske već dva puta je ovog ljeta odbio pokušaje Barce da vrati u svoje redove brazilskog napadača (27) kojeg je 2017. prodala PSG-u za rekordno obeštećenje u svijetu fudbala, od čak 222 miliona eura.

I sam Nejmar zagovara ovu opciju...

Odbili Kutinja

U prvu ponudu Barcelone, uz 80 miliona eura, bili su uključeni veznjaci Filipe Kutinjo (Philippe Coutinho) i Ivan Rakitić. Nakon što je PSG to odbio, Katalonci su zatražili jednogodišnju posudbu Nejmara uz obavezu da iduće godine plate 190 miliona eura za otkup kompletnog ugovora.

No, ni to nije bilo dovoljno da Parižani pristanu na transfer nezadovoljnog igrača kojeg žele prodati, ali samo za pravu cijenu. U finišu prijelaznog roka, koji se završava 2. septembra, Barca je krenula u treći i vjerovatno posljednji pokušaj da angažira sjajnog napadača.

Prevaga bi mogao biti Francuz Dembele (22) koji bi Parizu preuzeo Nejmarovo mjesto. Upravo je Dembele u Barcu stigao kao zamjena za Brazilca nakon rekordnog transfera u PSG.

Taj se potez nije pokazao previše uspješan, kao što ni PSG nije previše sretan Nejmarovim učinkom, a posebno ponašanjem...

Problem povrede

Navodno bi trener PSG-a Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) želio u ekipi Dembelea sa kojim je sarađivao i u njemačkoj Borusiji Dortmund, ali sportski direktor Leonardo ima određene sumnje.

Zabrinut je zbog toga što je Dembele značajan broj mečeva u Barci propustio zbog povrede od kojih će ga posljednja odvojiti od terena vjerovatno do oktobra...

PETAK

je krajnji rok do kojeg će PSG čekati konačne ponude Barcelone, ali i njenog najvećeg rivala Reala iz Madrida za Nejmara, prenose engleski mediji


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.