MOGUĆA SARADNJA

De Laurentis najavljuje bombu: Ibrahimović je moja želja

Šveđaninu ugovor s LA Galaksijem istječe u decembru

Ibrahimović: Vraća se u Italiju. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

24.10.2019

Zlatanu Ibrahimoviću ugovor s LA Galaksijem istječe u decembru i Ibra želi nazad u Evropu. Italija ga najviše privlači, a njegov menadžer Mino Rajola (Raiola) već povlači poteze. 

Spominjalo se prethodnih dana da ga nudi Interu, ali sada se javio prvi čovjek Napolija Aurelio de Laurentis (Laurentiis) i istakao kako je Zlatan njegova želja za zimski prijelazni rok. Šveđanin ranije nije krio želju da završi karijeru u Napoliju.

- Prije svega, on mi je prijatelj. Upoznao sam ga ne kao fudbalera već kao normalnu osobu u Los Anđelesu jer smo odsjedali u istom hotelu. Proveli smo nekoliko izuzetnih dana, pozvao sam njega, njegovu suprugu i veoma ljubaznu djecu i večerali smo zajedno - počeo je priču De Laurentis.

Kod De Laurentisa postoji želja da dođe do saradnje.

- Kada vidite nekoga, on je na terenu jedno, a van terena sasvim drugo. On je moja želja, ali zavisi od njega, ne od mene. Svako ima svoju logiku. Priča se o tome nekoliko mjeseci. Razgovarat ćemo za nekoliko mjeseci - rekao je prvi čovjek Napolija.

Ibrahimović sada ima 38 godina, a njegovu karijeru obilježili su golovi u italijanskoj Seriji A, dok je nastupao za Juventus, Inter i Milan, a bio je još član Malmea, Ajaksa, Barcelone, PSG-a i Mančester junajteda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.