TRANSFERI

Mančester siti nudi Dinamu rekordnih 40 miliona eura za Olma

"Modri" trljaju ruke

Olmo: Ljetos bio na listi želja pola Evrope. AFP

J. A. / Avaz Sport

14.11.2019

Najskuplji igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo gotovo sigurno će napustiti Maksimir ove zime. Uprava kluba jedva ga je zadržala prošlog ljeta, a nakon što je Olmo nastavio s čudesnim igrama te stigao do seniorske reprezentacije Španij, jasno je kako će se ''Modri'' teško oduprijeti ponudama bogataša.

Italijanski "Calciomercato" javlja da Mančester siti već ove zime želi dovesti Danija Olma iz Dinama te da su vlasnici engleskog prvaka spremni platiti ono što Dinamo traži, a to je 40 miliona eura.

Engleski "Mirror" piše kako je Pep Gvardiola (Guardiola) konačno shvatio da je potrebno dovesti određena pojačanja kako bi održao korak s Liverpulom. Stoga je izglednije novo trošenje arapskih dolara kako bi se doveo veznjak po ukusu španskog stručnjaka, a u tu se priču savršeno uklapa Dani Olmo.

- Mislim da upravo gledamo posljednje njegove utakmice u Dinamu. Ima toliko ponuda. Na kraju će klub i igrač zajedno odlučiti što je najbolje za obje strane. Spreman je igrati za najbolje klubove Evrope - rekao je Nenad Bjelica u jučerašnjem intervjuu za "Cadena SER". 

"Calciomercato" piše kako ga sve vrijeme prate Milan i Roma, ali u igru se sada odlučio uključiti i Mančester siti. Olmo stilom igre savršeno odgovara prvaku Engleske, a da ne govorimo kako je katalonski stručnjak dosta vremena proveo analizirajući Dinamo s kojim se bori u grupnoj fazi Lige prvaka. Izgleda da se dovoljno uvjerio u kvalitete fantastičnog veznjaka, a, ako bi stigla odgovarajuća ponuda, jasno je da Milan i Roma ne bi mogli parirati u toj borbi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.