ITALIJA

Bivši Pjanićev trener mogao bi spasiti Napoli

Alegri je Pjanića vodio u Juventusu. AFP

E. J. / Avaz.ba

25.11.2019

Bivši trener Milana i Juventusa Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) ozbiljan je kandidat za mjesto šefa stručnog štaba Napolija. Viceprvak italijanske Serije A je u ozbiljnoj krizi rezultata. Pojedini igrači, kao i trener Karlo Ančeloti (Carlo Ancelotti), pod velikim su pritiskom najvatrenijih pristalica, ali i rukovodstva kluba, prenosi B92.

Predsjednik Aurelio de Laurentis svima je odbio po 25 odsto od oktobarske plaće, a remi sa Milanom (1:1) u subotu nije doprinio da se tenzije smanje. Nakon 13 kola Napoli je tek sedmi sa 20 bodova, čak 15 manje od vodećeg Juventusa.

Alegri nema klub od juna kada je napustio Juventus, a za njegove usluge najviše su se raspitivali engleski timovi Totenhem, Arsenal i Mančester junajted, kao i njemački Bajern iz Minhena. Ukoliko 52-godišnji stručnjak odluči da ostane u Italiji, njegov izbor će skoro sigurno biti Napoli.

Zanimljivo je da je aktuelni trener Napolija Ančeloti (60) u karijeri također vodio i Milan i Juventus.

Alegri je Milanu donio posljednju titulu prvaka Serije A (2011), dok je sa Juventusom osvojio četiri uzastopne duple krune u Italiji (2015-2018), kao jedini trener kojem je to uspjelo u pet najjačih evropskih liga. Alegri je i trener sa najvišim procentom pobjeda u historiji Juventusa (70,4). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.