LIGA PRVAKA

Nijemci su bili najbrži: Počeli pregovori sa tinejdžerskom mašinom za golove

Haland: Senzacionalni nastupi u dresu Salcburga. AFP

E. J. / Avaz.ba

12.12.2019

Tinejdžerska senzacija iz ovosezonske Lige prvaka, Erling Haland (Haaland), mogao bi već u januaru pojačati redove Borusije Dortmund, prenose njemački mediji.

Golgeter austrijskog Salcburga, koji je sa 19 godina i 58 dana postao treći najmlađi igrač sa het-trikom u jednom meču elitnog evropskog takmičenja u nogometu (u septembru postigao tri gola u pobjedi od 6:2 protiv belgijskog Genka), prema istim izvorima još jučer je doputovao u Dortmund i počeo pregovore sa predstavnicima slavnog njemačkog bundesligaša.

Samo su engleski rekorder Vejn Runi (Wayne Rooney) i španski velikan Raul Gonzales bili mlađi od Norvežanina kada su postigli tri gola u jednom meču.

Erling, sin bivšeg veznjaka engleskog Mančester stiija Alf-Ingea Halanda, bio je strijelac u svojih pet prvih nastupa u Ligi prvaka, a grupnu fazu je zaključio sa ukupno osam pogodaka. Uprkos Halandovim impresivnim nastupima, Salcburg nije uspio da se domogne osmine finala.

Za razliku od prvaka Austrije, Borusija je uspjela proći u nokaut fazu Lige prvaka, dok je u njemačkom prvenstvu trenutno na trećem mjestu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.