TRANSFERI

Evropski prvak se pojačava: Japanac mučio defanzivce Redsa, a sada će postati njihov saigrač

Minamino u susretu protiv Liverpula. AFP

E. J. / Avaz.ba

14.12.2019

Takumi Minamino namučio je defanzivce Liverpula u susretu Lige prvaka, a sada bi ofanzivac austrijskog Salcburga mogao pojačati upravo redove Redsa.

Engleski mediji navode da je transfer 24-godišnjeg ofanzivnog veznjaka u redove aktuelnog prvaka Evrope praktično završena stvar, no i da se za konačnu potvrdu treba pričekati zvanični start prijelaznog roka u januaru.

Lider engleske Premijer lige navodno će aktivirati otkupnu klauzulu u Minaminovom ugovoru sa prvakom Austrije koja iznosi samo 8,7 miliona eura, što je praktično sitnica za današnje prilike u svjetskom nogometu.

Japanski reprezentativac u Salcburgu je postao zvijezda i privukao je interes vodećih evropskih klubova, među kojima je Liverpul bio najbrži. Trener Redsa Jirgen Klop (Jurgen Klopp) nije želio govoriti o ovom, kao niti o jednom drugom transferu dok ne bude realiziran, ali je pohvalio Minamina. 

- Veoma dobar igrač, ali sam vidio mnogo dobrih igrača u Salcburgu, iskreno, mnogo više nego što sam želio, naročito u prvom poluvremenu - rekao je Klop, aludirajući na susret šestog kola evropske Lige prvaka u kojem je Liverpul tek u drugom dijelu meča slomio otpor austrijskog kluba (2:0).

Minamino je ove sezone u 19 mečeva u svim takmičenjima postigao osam golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.