TRANSFERI

Otišao je u nerenomiran klub, ali će Mandžukić biti najplaćeniji hrvatski fudbaler ikad

Zarađivat će osam miliona eura godišnje

Mandžukić: Bio u nemilosti Sarija. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

23.12.2019

Nakon pet mjeseci muke, marginaliziranja od strane Mauricija Sarija (Maurizio Sarri), pa možemo reći i poniženja, što nikako nije zaslužio, Mario Mandžukić je prelomio i odlučio karijeru nastaviti u Kataru. Tačnije, u Al Duhailu, trenutačno vodećem klubu katarske lige.

Mario Mandžukić jedan je od onih igrača s kojima biste, da treba, otišli u rat. Borac kakvih nema puno u današnjem nogometu. 

Kada je dobio novi ugovor do 2021. činilo se da bi u Juventusu mogao čak i završiti karijeru. S djevojkom Ivanom živio je u elitnom dijelu Torina, na brdu iznad grada, i bio je izuzetno zadovoljan, ali avaj...

Iako se spominjalo da bi mogao u Mančester junajted, Mandžukić je izabrao Katar gdje će primati osam miliona eura godišnje, plaća kakvu nema niti je ikad imao ijedan hrvatski nogometaš. 

Luka Modrić i Ivan Rakitić u Realu i Barceloni zarađuju između sedam i sedam i pol, Marcelo Brozović ima 6,5 miliona, Dejan Lovren šest, Vedran Ćorluka u Lokomotivu ima 4,5...

Jedini hrvatski sportista koji će biti plaćeniji od Mandžukića je košarkaš Bojan Bogdanović s 18 miliona na godinu.

Inače, Al Duhail večeras igra derbi katarske lige u gostima protiv Al Ahlija. Kladionica Mozzart nudi kvotu 1,55 na gostujući tim, ali i još mnoštvo drugih ponuda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.