DOMIŠLJATO Trener Real Madrida

Zidan ima brutalnu taktiku kako da dovode Mbapea

Vrlo lukav plan

Avaz.ba
31.12.2019 21:57

Zidan: Želi Mbapea po svaku cijenu

Foto: AFP

Real Madrid toliko želi dovesti drugog najskuplje plaćenog nogometaša u historiji, Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe), da se odlučio na vrlo lukavu taktiku. 

Kako prenosi "As", velikan iz španske prijestonice svjestan je da ne može odmah da angažira napadača Pari Sen Žermena, ali ne odustaje od te namjere pa će, za početak, da u svoju nogometnu školu dovede Kilijanovog mlađeg brata, 13-godišnjeg Etana (Ethan). 

Imajući u vidu da je mališan nedavno zablistao na jednom poznatom turniru za mlađe nogometne kategorije, gdje su ga skauti Reala vidjeli kako odlično igra za podmladak Parižana, skovan je i pomenuti plan, koji bi značio i Realovoj akademiji, a na duže staze i prvom timu. 

U ovom trenutku Kilijan Mbape "ne bi bio pušten u Real ni da za njega stigne ponuda od 300 miliona eura",  ali "As" navodi da je ova dugoročna taktika Reala nešto posebno i samo svjedoči koliko je predsjednik Florentino Perez odlučan da jednog od najtalentiranijih igrača na svijetu (Mbape ima 21 godinu i već je dao 78 golova na 106 nastupa za Parižane) dovede u tabor "Kraljevskog kluba", prenosi Alo.rs.

Komentari

NA VRH