ŠPANIJA

Valverde pohvalio Olma i govorio o njegovoj budućnosti u dresu Barcelone

Dinamo primio ponudu za veznjaka

Valverde: Pohvalio Olma. AFP

J.A. / Avaz Sport

3.1.2020

Trener Barcelone Ernesto Valverde rekao je na konferenciji za medije dan uoči subotnjeg gradskog derbija protiv Espanjola kako je nogometaš Dinama Dani Olmo veliki igrač, ali neće nagađati o njegovom dolasku.

On je igrač koji je bio ovdje. Dobar je igrač, no nalazi se u drugom klubu, a ja nemam običaj govoriti o pretpostavkama i hipotetskim situacijama. Veliki je igrač - izjavio je Valverde na pitanje gdje vidi Olma u budućnosti. 

Dani Olmo, koji je 2014. prešao iz podmlatka Barcelone u Dinamo, u četvrtak je rekao u intervjuu za katalonske novine "L'Esportiu" kako je zagrebački klub primio ponudu za njega te da bi možda bilo najbolje da ode sada u januaru. Dodao je da ne zna želi li ga Barcelona sada ili naljeto. 

Olmov eventualni odlazak bio bi cjenovno najveći transfer u historiji hrvatske lige. Olmova cijena, prema Transfermarktu, kreće se oko 35 miliona eura, a "L'Esportiu" navodi kako se "priča da Dinamo traži 40 miliona eura". 

Olmo je u modrom dresu odigrao 124 utakmice, postigao 34 gola i upisao 28 asistencija, a zahvaljujući sjajnim partijama, pozvan je i u seniorsku reprezentaciju Španije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.