TRANSFERI

Stoper Intera vrijedi 65 miliona eura: Hoće li Siti pokvariti planove Barceloni i Realu

U julu 2017. stigao iz Sampdorije za samo sedam miliona

Škrinjar sa saigračem iz Intera Lautarom Martinezom. AFP

E. J. / Avaz.ba

7.1.2020

Mančester siti pomno prati defanzivca milanskog Intera Milana Škrinjara, kao moguće pojačanje u januarskom prijelaznom roku. "Daily Mirror" navodi da je 24-godišnji slovački stoper sjajnim nastupima u nogometnoj Seriji A ove sezone privukao pažnju aktuelnog prvaka Engleske, ali i španskih rivala Barcelona i Reala iz Madrida.

Siti je ostao bez dugogodišnjeg kapitena, slavnog belgijskog stopera Vinsana Kompanija (Vincent Kompany), koji je otišao prošlog ljeta. Veći dio ove sezone Siti ne može računati niti na povrijeđenog Francuza Ajmerika Laporta (Aymeric Laporte), koji je odigrao samo četiri meča.

I to je jedan od razloga zašto ekipa trenera Pepa Gvardiole (Guardiola) ima čak 14 poena zaostatka za liderom Premijer lige, Liverpulom, što je jasan znak da "Građane" očekuje rekonstrukcija tima. Ona bi mogla početi upravo od odbrane, dovođenjem Škrinjara čija cijena navodno iznosi 65 miliona eura.

Škrinjar je u julu 2017. stigao u Inter iz Sampdorije za sedam miliona eura. Ove sezone je u 24 nastupa postigao jedan gol. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.