TRANSFERI

Procurili detalji tajnog sastanka: Barcelona opet kreće po Olma

Raspravljalo se o tri krucijalna problema na Kamp nouu

Olmo: Želi otići iz Dinama. AFP

J. A. / Avaz Sport

21.1.2020

"Mundo Deportivo" pisao je u ponedjeljak kako je u Barceloni, navodno, održan tajni sastanak na kojem se raspravljalo o tri krucijalna problema na Kamp nouu. Prva i najveća briga Katalonaca je nadomjestak Luisa Suareza, koji je povrijeđen do kraja sezone. Barcelona nema odgovarajuću zamjenu, a raspravljalo se o mogućem dolasku Kšištofa Pjonteka (Krzysztof Piatek) iz Milana i Pedra iz Čelzija.

Drugi problem je status Ivana Rakitića i Artura Vidala, koji bi trebali biti transferirani možda već ove zime. Hrvata traže Juventus i Pari Sen Žermen, dok Čileanca traže Inter i Milan. Za sada nije poznato šta su čelnici odlučili po pitanju njihovog odlaska.

I, na koncu, najzanimljivija tačka dnevnog reda - dolazak Danija Olma. Barcelona će ponovo krenuti po Olma nakon što inicijalno nije htjela ponuditi 30 miliona eura. 

Sada, međutim, imaju dvije situacije, jedna je cijena, a druga je dosta kratak vremenski rok u kojem bi trebao stići. "Mundo Deportivo" otkriva kako bi Dinamo sada možda mogao malo sniziti cijenu i pristati na 20 miliona eura uz neke bonuse ili postotak od prodaje.

Neimenovani izvor iz Barcelone otkrio je za "El Desmarque" kako bi Olmo mogao doći u katalonski klub već krajem ovog mjeseca, odnosno do kraja prijelaznog roka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.