TRANSFERI

Mančester junajted dovodi portugalskog veznjaka za 80 miliona eura

Tvrde da je sve dogovoreno i da bi do kraja prijelaznog roka trebao doći u Englesku

Kristijano Ronaldo i Bruno Fernandeš. Agencije

Avaz.ba

29.1.2020

Britanski "Daily Mail" objavio je da bi Bruno Fernandeš  (Fernandes) danas trebao doći u Mančester na ljekarski pregled i potpisati ugovor s Junajtedom u transferu koji bi mogao biti težak ukupno 80 miliona eura.

Fantastični 25-godišnji veznjak Sportinga snimljen je sinoć na putu za aerodrom, a izvori "Daily Maila" tvrde da je dogovoreno sve o njegovom transferu i da bi do kraja prijelaznog roka trebao doći u Englesku. Junajted će navodno odmah isplatiti Portugalcima 55 miliona eura, a preostalih 25 Sporting će dobiti kroz razne kratkoročne i dugoročne bonuse. 

Junajted i Sporting mjesecima pregovaraju o ovom transferu, a do dogovora je navodno došlo u utorak navečer i Fernandeš je odmah krenuo u Englesku. Vijest je prenio i renomirani italijanski novinar Fabricio Romani (Fabrizio), a Fernandeš navodno danas u podne leti u Mančester.

Fernandeš je dijete Boaviste, ali je sa 18 godina otišao u Italiju. Igrao je u Novari, Udinezeu i Sampdoriji, koja ga je ljeta 2017. godine prodala Sportingu za 9,7 miliona eura. U 137 nastupa za klub iz Lisabona upisao je 63 gola i 52 asistencije, što je nestvarna statistika za veznog igrača. Ove sezone je u 28 nastupa zabio 15 golova uz 14 asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.