TRANSFERI

Tektonski poremećaj u Torinu: Stigla ponuda za Ronalda

Nude čak 120 miliona eura

Ronaldo: Sele ga u London. Arhiv

Avaz.ba

15.6.2020

Britanski mediji donijeli su informaciju za koju se ne može reći da je tek jedna od bombi. Radi se o nečemu mnogo jačem od obične eksplozije, nečemu što bi moglo izazvati tektonske poremećaje u Torinu. Kako je objavljeno, Juventus je dobio je ponudu koja bi mogla natjerati Kristijana Ronalda (Cristiano) na odlazak.

Prema toj informaciji Čelzi je ponudio čak 120 miliona eura kako bi doveo Portugalca u svoju svlačionicu. Ako Ronaldo pristane da ode iz Italije, odnosno vrati se u Englesku gdje je sa velikim uspjehom igrao za Mančester junajted, Juventus mu neće praviti probleme, pišu Englezi. 

Veza Čelzija i Ronalda je dobro poznanstvo Romana Abramoviča i poznatog agenta Žorhea Mendeša (Jorge Mendes), koji zastupa Ronalda. Zato je Mendeš već započeo pregovore na relaciji London – Torino.

Ronaldu ugovor sa Juventusom istječe 2022. godine i ubjedljivo je najplaćeniji igrač tima sa oko 30 miliona eura po sezoni. Čelziju mu je prilika da vjerovatno napravi posljednji veliki transfer u karijeri, pošto je u 35. godini. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.