ENGLESKA

Transfer bomba: Kavani konačno u Premijer ligi?

Mediji sa Ostrva uveliko nagađaju ko bi mogao pojačati nekadašnjeg trostrukog prvaka Engleske

Edinson Kavani. AFP

Avaz Sport

21.7.2020

Ekipa Lids junajteda vratila se u Premijer ligu poslije 16 godina, a agilno rukovodstvo kluba uveliko razmišlja o pojačanjima kako bi ekipa sačuvala status u elitnom društvu.

Na "Eland Roudu" će u sezoni 2020./21. ponovo gostovati najbolji klubovi Engleske, a trener Marselo Bijelsa i čelnici Lidsa uveliko prave plan za prelazni rok.

Mediji sa Ostrva uveliko nagađaju ko bi mogao pojačati nekadašnjeg trostrukog prvaka Engleske, a o nekim imenima pričao je i vlasnik kluba, italijanski biznismen Andrea Radricani.

Špekuliše se da bi se Zlatan Ibrahimović mogao vratiti u Premijer ligu, ali gazda Lidsa priznaje da će se transfer iskusnog Šveđanina, čija je budućnost u Milanu još pod upitnikom, teško realizovati.

- Pokušali smo ga dovesti u januaru, ali je on izabrao Milan. Mislim da je sada prekasno, intenzitet engleskog fudbala je drugačiji - rekao je Radricani za Sky Sport Italia i otkrio ime potencijalnog pojačanja:

- Edinson Kavani bi nam mogao pomoći i svojim fizičkim predispozicijama, ali nisam još o njemu pričao s trenerom. Ipak, sigurno je da smo razmišljali o njemu i vidjećemo šta će biti - završio je Radricani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.