NJEMAČKA

Klub s najgorom transfer politikom na svijetu: Sada izvisili za golmana

Herta bila konkretna

Avaz Sport
04.08.2020 18:44

Švolov: Završio u Herti

Foto: Twitter

Neki „mudri“ ljudi sjede u kancelarijama Šalkeovog stadiona i od kluba koji je nekad ciljao krunu prave ruinu. Minule sezone drhatali su da ne ispadnu, a u svakom prijelaznom roku naprave bar po jedan kiks, s tim da su ih toliko nakupili da je svaka slučajnost isključena, piše "Mozzartsport".

Put Liverpula je otišao Žoel Matip (Joel), Sead Kolašinac u Arsenal, u Ajaks se vratio Klas Jan Huntelar (Klaas-Jan Huntelaar), Maks Majer (Max Meyer) se preselio u Kristal Palas, Leon Gorecka i Aleksandar Nibel (Alexander) u Bajern, Danijel Kaliđuri (Daniel Caligiuri) u Augzburg... Svi besplatno. 

Ni eura u Gelzenkirhenu nisu uzeli na fudbalerima koji vrijede nekoliko desetina miliona eura. Grca u dugovima nekada slavni klub i otuda je razumljivo što je pretrpio još jedan poraz. Opet u prelaznom roku, s tim da sad nije ostao bez svog, već tuđeg igrača.

Nebesko-plavi su i pri okončanju minulog prvenstva krenuli u operaciju dovođenja novog golmana, jer je Nibel istrajao u namjeri i preselio se u Minhen. Izbor je pao na Aleksandra Švolova iz Frajburga, čak su klub i igrač imali dogovor, ali kad je trebalo isplatiti obeštećenje Šalke se spotakao. Ponudio je isplatu na rate, Frajburg insistirao da odmah dobije sav novac – 8.000.000 eura nije prevelik iznos za uslove modernog fudbala – a kako se stvari nisu pomjerale sa mrtve tačke posao je propao.

Umješala se Herta i najprije dogovorila uslove sa igračem, potom bez problema isplatila Frajburgu fiksno obeštećenje od 8.000.000 eura i dobila 28-godišnjeg čuvara mreže.

Komentari

NA VRH