TRANSFERI

Velika borba Hajduka i Osijeka za jednog od najboljih igrača Premijer lige BiH

Kao i svakom Dalmatincu, san mi je zaigrati za Hajduk, rekao je Cipetić

Ostvarili smo veliku pobjedu protiv jakog suparnika u iscrpljujućoj utakmici i sad uživamo. Arhiv

Avaz Sport

5.8.2020

Splićanin Branimir Cipetić (25) najugodnije je iznenađenje Premijer lige BiH. Prošlog ljeta stigao je u Široki Brijeg iz druge ekipe španskog Alikantea  koji ga posudio u Vitoriju. Odigrao je 18 utakmica za Široki Brijeg i postao prvi asistent lige (šest asistencija). Njegove igre odjeknule su pozitivno u nogometnim krugovima.  Selektor Dušan Bajević pozvao ga je u reprezentaciju BiH za dodatne kvalifikacije za Euro protiv Sjeverne Irske u Zenici. No, pandemija koronavirusa sve je odgodila za neka druga vremena, odnosno oktobar.

- Nije bilo lako, osjetila se petomjesečna stanka, koja je ostavila traga. Ostvarili smo veliku pobjedu protiv jakog suparnika (Tuzla City - op.a.) u jednoj iscrpljujućoj utakmici i sad uživamo - rekao je Branimir Cipetić, te dodao. 

- Bio sam na popisu selektora prije korone. Uskoro će biti novo okupljanje. Ne znam hoću li biti na popisu. To će selektor odlučiti. Na meni je da se nametnem. Uvjeren sam da će forma doći s utakmicama. Treba nam malo vremena da uhvatimo ritam 

Nakon igara koje je pružio na Pecari navijačima je jasno da će Široki Brijeg Cipetiću biti lijepa prolazna stanica. Zanimanje za njega postoji i u Hrvatskoj, Osijek i Hajduk rado bi vidjeli perspektivnog bočnog igrača u svojim ekipama.

- Trenutno sam u Širokom Brijegu i koncentriran sam na igre u klubu koji mi je pružio priliku da se vratim nogometu kakvog sam uvijek želio igrati. Ovdje sam lijepo primljen, osjeća se jedna pozitivna energija. Uvijek je lijepo čuti kad postoji zanimanje jačih klubova. Kao i svakom Dalmatincu, san mi je zaigrati za Hajduk. To je jedino što mogu kazati. Hoće li od toga nešto biti, ne znam. Nije sve na meni, imam važeći ugovor s klubom, vidjet ćemo - zagonetan je Cipetić.

Na Pecari zasad nemaju komentara na eventualni Cipetićev odlazak. Financijsko stanje u klubu poslije korona-krize gura na tržište svakog igrača koji bi klubu mogao donijet pristojnu odštetu. A Cipetić je svakako jedan od njih.  

Saradnja s Osijekom je dobra. Dvojica igrača Osijeka su na posudbi u Širokom, stoper Stjepan Radeljić i krilo Ivan Ikić. U Osijeku je najvrjedniji eksponat bivši Širokobriježanin Mirko Marić, čiji je mlađi brat Mateo Cipetićev suigrač. Hoće li sljedeća Cipetićeva stanica biti Osijek, Hajduk, HNL ili neka druga liga znat će se do početka oktobra, do kada traje prijelazni rok.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.