NAKON DEBAKLA OD BAJERNA

Potpuni remont ekipe: Barcelona na transfer listu stavila više od pola startne postave

Klub će saslušati ponude za sve svoje igrače ovog ljeta i više niko nije zaštićen

Samo četiri igrača sigurna. AFP

Avaz Sport

16.8.2020

Debakl koji je Barcelona doživjela u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Bajerna (8:2) i dalje je glavna tema u španskim novinama.

Marca, Sport, Mundo Deportivo i AS analiziraju stanje u klubu koji je godinama na krivom putu i zaključuju da je bilo pitanje vremena kad će dotaknuti dno. Ipak, ovakav udarac ipak niko nije očekivao.

Katalonski Sport je i danas izašao s crnom naslovnicom, a u najnovijem broju tvrdi da je Barcelona stavila skoro čitavu ekipu na prodaju i da će zadržati samo četvoricu igrača.

Osim rijetkih izuzetaka, klub će saslušati ponude za sve svoje igrače ovog ljeta i više niko nije zaštićen. Jedini koji su nedodirljivi su Ter Štegen (Stegen) i Lionel Mesi (Messi) koji nisu na prodaju te Frenki (Frenkie) de Jong, Klemon Lengle koji su tek nedavno došli i opravdali uloženi novac.

Do ove utakmice bilo je senatora u ekipi, ali i oni mogu ići. To uključuje i Pikea (Pique), i Suareza, i Žordija (Jordi) Albu, i Busketsa (Busquets) koji su također na prodaju ako za njih dođe adekvatna ponuda. Da bi presložila ekipu, Barca treba jako puno novca i zato će prodati sve što ima. Neto, Umtiti, Rakitić, Žurnior (Junior) Firpo, Rafinja (Rafinha), Vidal,... Svi mogu ići, a klub će prihvatiti pravu ponudu čak i za Antoana Grizmana (Antoine Griezmann) koji je došao prošlog ljeta. Kutinjo (Coutinho) i Dembele također spadaju u tu kategoriju, piše Sport.

Barcelona se okreće svojim korijenima, odnosno mladim igračima po kojima je nekad bila poznata. Sport tvrdi da su najveće želje ovog ljeta Lautaro Martinez i Sitijev stoper Erik Garsija (Eric Garcia), a veliku ulogu sljedeće sezone trebali bi imati Ansu Fati, Riki Puđ (Riqui Puig) i Ronald Araujo (Arauho) koji postaju Barcina budućnost.

Iako se sve češće spominje njegov odlazak, Sport tvrdi da Lionel Mesi ne ide iz Katalonije i da nema tog novca koji bi Barca za njega prihvatila. Argentinac se još nije oglasio nakon debakla protiv Bajerna, a engleski mediji ga već povezuju s Mančester sitijem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.