TRANSFERI

Mandžukić ponuđen Romi, gura Džeku u Juventus

Hrvatski internacionlac spreman na manj primanja od bh. kapitena

Džeko i Mandžukić: Ko će igrati u Romi. Arhiv

Avaz Sport

24.8.2020

Dugo se već polemiše na kojem će stadionu Apeninskog poluostrva Mario Mandžukić nastaviti karijeru, a najnovija informacija torinskog "Tuttosporta" sugerira da bi to mogao da bude Olimpiko. Naime, zastupnici hrvatskog internacionalca kontaktirali su čelnike Rome i ponudili im svog štićenika, prenosi "Mozzartsport".

Super Mario prethodnih sedmica dovođen je u vezu sa Interom, ranije je "Sportitalia" pisala da mu Fiorentina nudi 3.000.000 eura po sezoni, ali u ovom momentu djeluje da je najbliži Romi. Prema navodima italijanskih medija, Mandžukić bi pristao da zarađuje manje od 7.000.000 eura koliko ima Edin Džeko, odnosno zadovoljio bi se dvogodišnjim ugovorom koji garantuje 4.000.000 eura po sezoni i predviđa različite bonuse.

Jasno je da se 34-godišnjak neće vraćati Bjankonerima, ali mogao bi da im pomogne da dobiju novu devetku. Jer Roma traga za alternativom kako bi pustila Džeku da promijeni sredinu. Deluje da bi Roma s Mandžukićem mogal imati svojevrsnu simbiozu. Omogućili bi mu da poslije kratke i iz fudbalske perspektive gledano, neuspješne episode u Kataru, predvodi napad jednog od zvučnijih imena italijanskog fudbala, a on bi uzvratio lansiranjem Džeke u Juventus i značajno manjom plaćom u odnosu na njega.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.