TRANSFERI

Tražilo ga pola Evrope, izneneđujući odabir kluba zvijezde PSG-a

Bili najkonkretniji s ponudom

Kavani: Odlazi u Brazil. Arhiv

Avaz Sport

5.9.2020

Jedna od zvijezda bogatog PSG-a Edinson Kavani (Cavani) odabrao je Gremio kao naredni klub iako ga je tražilo pola Evrope. Čelnici kluba iz Porto Alegrea su bili najkonkretniji i pobijedili su Atletiko iz Madrida, Benfiku, Juventus, Lids i Inter u utrci za dovođenje iskusnog 33-godišnjeg napadača.

Iskusni bombarder je sa čelnicima brazilskog velikana dogovorio saradnju do kraja 2023. godine, a zvanična promocija je najavljena za ponedeljak.

Kavani je karijeru počeo u Danubiju, a u Evropu je stigao 2007. godine, kad je potpisao za Palermo. Zatim je uslijedio prelazak u Napoli, gdje je "eksplodirao", da bi ga PSG 2013. godine doveo za 64 miliona eura. Postao je najbolji strijelac u historiji kluba sa "Parka prinčeva", postigao je 200 golova na 301 upisanom nastupu.

Urugvajac je sa "svecima" osvojio šest titula u Francuskoj, titulu ima i u Urugvaju sa Danubiom, dok je sa Napolijem osvojio Kup Italije. Sa reprezentacijom, za koju je upisao 116 nastupa i postigao 50 golova, osvojio je i Kopa Amerika 2011. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.