NJEMAČKA

Bajer Leverkuzen doveo Patrika Šika

Transfer vrijedan 26,5 miliona eura

Šik: Stigao iz Rome. BAYER 04 LEVERKUSEN

Avaz.ba / AA

9.9.2020

Patrik Šik (Schick) karijeru će nastaviti u Bajer Leverkuzenu, objavio je njegov dosadašnji klub Roma.  

Iz "vučice" su istakli da je transfer vrijedan 26,5 miliona eura plus deset posto od svake buduće prodaje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Češki reprezentativac je prošlu sezonu proveo na posudbi u RB Lajpcigu, ali bundesligaš nije želio aktivirati mogućnost kupovine po dogovorenoj cijeni. To je iskoristio Leverkuzen i doveo 24-godišnjeg napadača, koji je u ponedjeljak uvečer prošao ljekarske preglede.

- Klub može potvrditi da je napadač Patrik Šik kompletirao trajni prelazak u njemački klub Bajer Leverkuzen. On se pridružio Leverkuzenu za početno obeštećenje od 26,5 miliona eura. Kao dio sporazuma, Roma će zadržati pravo na 10 posto dobiti od bilo koje buduće prodaje igrača – saoćili su iz italijanskog kluba.

Šik je u Romu stigao u ljeto 2017. godine iz Sampdorije. Tokom karijere igrao je još za Spartu Prag i Bohemians. Za "vučicu" je odigrao 58 utakmica i postigao osam golova, a dok je bio na posudbi u Lajpcigu upisao je 27 nastupa uz deset pogodaka. U dresu reprezentacije Češke nastupio je 22 puta uz devet pogodaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.