SRBIJA

Crvena zvezda dovela napadača Bolonje

Stigao na jednogodišnju posudbu

A. V. / Sport Avaz
11.09.2020 10:40

Dijego Falćineli

Foto: FK CRVENA ZVEZDA

Crvena zvezda potvrdila je angažman italijanskog napadača Dijega Falćinelija (Diego Falcinelli), koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu s pravom otkupa iz Bolonje.

Falćinelija je u Beogradu dočekao trener "crveno-belih" Dejan Stanković.

- Bilo je uzbudljivo posljednjih par dana kada sam čuo da me Zvezda traži. Napeto, ali u pozitivnom smislu. Drago mi je što sam tu i ponosan sam što ću moći da branim boje velikog kluba kao što je Crvena zvezda – rekao je Falćineli.

Dijego Falćineli je rođen 26. juna 1991. godine u općini Marscijano koja se nalazi nedaleko od Peruđe.

Italijanski napadač je juniorski staž proveo u niželigašu Pontevekiju, ali je kao kadet stigao u Inter u kojem se zadržao godinu dana. Uprkos tome što je odigrao jedan prijateljski meč za seniorski tim italijanskog velikana, vratio se u klub u kojem je ponikao i odigrao prvu seniorsku sezonu kao sedamnaestogodišnjak. Potom je uslijedio transfer u Sasuolo, pa odlazak u Folinjo i onda povratak u Sasuolo u kojem je proveo čitavih sedam godina, ali šansu u timu je dočekao tek poslije niza pozajmica.

Prvo je otišao u Juve Stabiju, pa u Lancijano, ali je najzapaženiji bio u Peruđi (42 utakmice i 15 golova, Seria B) i Krotoneu (34 utakmice, 13 golova, Seria A). U Sasuolu je za sve to vrijeme odigrao 63 meča i postigao šest pogodaka, da bi potom pojačao Bolonju. 

Prošlu sezonu je proveo u Peruđi gde je na 27 utakmica, tri puta bio strijelac.

Komentari

NA VRH