TRANSFERI

On je Gari Kasparov italijanskog fudbala i igra na više ploča, Džeko, Morata, Žiru, Suarez...

Još vozova može stići do Torina

Paratići: Uvijek po njegovom. Twitter

N. D. / Avaz.ba

21.9.2020

Nekadašnji prvak svijeta u šahu, Gari Kasparov bio bi ponosan na Fabija Paratićija (Fabio Paratici), direktora Juventusa. On je najznačajniji šahista italijanskog transfer tržišta. Igra na više ploča i svuda kao šef vodi pregovore. Više vozova na više kolosijeka.

Juventus već neko vrijeme vuče konce italijanskih pregovora i zahvaljujući ovoj filozofiji. Uvijek zna šta radi, nikad ništa ne ostavlja slučaju. 

Tako je i sada. Edin Džeko je na jednom kolosijeku i bio je uvjeren da sigurno putuje do željene stanice, ali još vozova mogu stići do Torina. 

Ispostavlja se da Pratići ima kontakte sa s posrednicima Oliviera Žirua (Girouda), kao i sa Alvarom Moratom iz Atletiko Madrida, a i dalje vrata nisu zatvorena Luisu Suarezu. 

Paratićeva filozofija liči na šah, zašto što taj čovjek pročava svaki potez ostalih, prije nego uradi svoj, a jasno je da će u "torinsku stanicu" stići onaj igrač kojeg on bude želio. Kako sada pišu Italijani, najbliže je Morata, mada je izgledalo kako Džeko svakog trenutka oblači dres "Stare dame".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.