NJEMAČKA

Haland ne razmišlja o odlasku iz Dortmunda, želi osvajati trofeje

Potvrdio njegov otac

Haland: Želja mu je da skine Bajern s trona. AGENCIJE

A. V.

20.11.2020

Norveški golgeter 20-godišnji Erling Haland (Haaland), koji je u dresu Borusije Dortmund u 29 utakmica zabio čak 27 golova, ne razmišlja o odlasku, već želi osvajati trofeje s Borusijom, izjavio je njegov otac Alf-Inge Haland. 

- Kad igrate dobro onda je logično da se za vas interesiraju brojni klubovi. Mediji su puni vijesti o njegovom odlasku, ali radi se o neutemeljenim nagađanjima. Erling je potpisao ugovor s Borusijom do ljeta 2024. godine, sretan je što igra u odličnoj ekipi i nikome nije na pameti odlazak u neki drugi klub, niti njemu, niti meni. Njegova je želja da skinu Bajern s trona - izjavio je za njemačke medije Alf-Inge Haland, prenosi Hina.

Nakon sedam kola Bundeslige na listi strijelaca vodi napadač Bajerna Robert Levandovski (Lewandowski) sa 11 pogodaka, a Erling Haland je postigao šest. No, Haland ima bolji postotak realizacije iz izglednih gol-šansi (62,5 posto), dok je Levandovski na 53,9 posto.

Na novinarski upit može li Haland promijeniti mišljenje sljedećeg ljeta kada se otvori prijelazni rok, njegov otac je kazao:

- Svašta se može dogoditi, ali nismo razgovarali o odlasku. Erling može još napredovati u Bundesligi i želja mu je osvajati trofeje s Borusijom.

Haaland je u januaru ove godine iz Salcburga prešao u Borusiju Dortmund, koja je za njega platila 20 miliona eura odštete, a danas je njegova cijena na nogometnom tržištu barem pet puta veća.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.