KARIJERE

Sjećate li se Bojana Krkića, nekada najveći talent vraća se u Evropu

Naredna destinacija francuski klub

Krkić: Ispisuje hitoriju. Twitter

N. Demirović

25.12.2020

Gotova je sjevernoamerička turneja za bivšeg fudbalera Barcelone. Bojan Krkić je završio sa Montrealom, ugovor sa Kanađanima istječe i neće biti produžen. To znači i novo poglavlje u njegovoj karijeri.

Za sada, djeluje kao da će slijedeća destinacija ofanzivca koji je svojevremeno bio jedan od najvećih talenata na svijetu biti Sent Etjen. Francuski tim traži napadača, a kako im je plaća Slimanija iz Lestera preveliki zalogaj, mogli bi da se posvete Špancu. Ukoliko se to desi, Krkić će ispisati fudbalsku historiju.

Potpis za Sent Etjen značit će da je Bojan Krkić igrao u svih pet najboljih evropskih liga, što su prije njega uradila samo dvojica igrača. Prvo je to bio Rumun Florin Radučoju, a zatim Danac Kristijan Poulsen.

Krkić je karijeru počeo u Barseloni, sa kojom je osvajao velike trofeje, ali koju je napustio 2011. godine. Uslijedile su selidbe, pa je tako napadač često mijenjao destinacije na kojima igra fudbal. 

Bio je član Rome, koja ga je pozajmljivala Milanu, zatim ponovo član Barcelone, ali na pozajmici u Ajaksu, da bi se 2014. godine preselio u Englesku. Potpisao je za Stouk, išao na pozajmice u Majnc i Alaves, prije nego što se otisnuo ''preko bare'', piše Mondo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.