TRANSFERI

Atalanta se pojačala defanzivcem Genka

Mele je u Genku proveo četiri godine

Mele na predstavljanju. TWITTER

A. Vatreš

4.1.2021

Prvog dana zimskog prijelaznog roka u Italiji odbrana Atalante dobila je pojačanje iz belgijskog Genka iz kojeg je stigao 23-godišnji Danac Joakim Mele (Maehle), objavio je talijanski prvoligaš u ponedjeljak ne otkrivajući finansijske detalje transfera.

Mele je u Genku proveo četiri godine.

Vrlo sam dinamičan igrač i uvijek dajem sve od sebe za tim i za odbranu. No, vrlo sam napadački orijentiran defanzivac i mogu igrati na obje strane - izjavio je 23-godišnji Danac koji je u reprezentaciji debitirao u septembru prošle godine te u šest nastupa postigao jedan pogodak, prenosi Hina.

U Genku je uglavnom igrao na desnoj strani, a njegova sklonost ofanzivi dobro će se uklopiti u nogometnu filozofiju Đan Pjera Gasperinija (Gian Piero Gasperini).

Atalanta je u nedjelju novu kalendarsku godinu otvorila uvjerljivom pobjedom 5:1 protiv Sasuola, a trenutno se nalazi na sedmom mjestu Serije A.

Klub iz Bergama je prošle sezone kao debitant u Ligi prvaka stigao do četvrtfinala i nesretno ispao od kasnijeg finalista francuskog PSG-a, u februaru i martu će se boriti protiv Real Madrida za plasman među osam najboljih ekipa elitnog evropskog takmičenja.

U tim dvobojima vjerojatno neće biti kapitena Alehandra "Papua" Gomeza (Alejandro) koji se sukobio s glavnim trenerom i spreman je napustiti Atalantu. Gomez je u posljednjih pet utakmica u domaćim takmičenjima nastupio samo jednom i to kao zamjena.

Prema pisanju talijanskih medija Gomez je već dogovorio sve uvjete prelaska u milanski Inter, a sada ostaje samo klubovima dogovoriti se oko visine odštete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.