PREMIJER LIGA BIH

Jedan od najboljih igrača Širokog prešao u Lokomotivu

Marić napustio Pecaru

A. Vatreš

Mateo Marić

Foto: ARHIV


Ponajbolji i najstandardniji igrač NK Široki Brijeg u aktuelnoj sezoni, 22-godišnji Mateo Marić napravio je transfer s Pecare u NK Lokomotiva Zagreb, ekipu hrvatskog prvoligaša s kojim je dogovorio višegodišnji ugovor.  

U redovima prvoligaša s Kajzerice pridružit će se Stipi Markoviću i Dominiku Kovačiću koji su istim putem krenuli u prethodnim sezonama.

Naime, ovo je već treći dogovoreni transfer igrača iz Širokog Brijega u zagrebačku Lokomotivu, a bilo je i obrnutih slučajeva, čime se potvrđuje izvrsna saradnja dvaju klubova.

- Na odlasku iz Širokog Brijega želim se zahvaliti svima u klubu, a najviše onima koji su mi dali priliku napraviti prve korake u nogometnoj karijeri. Hvala stručnom stožeru i svim suigračima s kojima sam imao čast dijeliti svlačionicu. Postali ste moja druga obitelj. Također, hvala i svim navijačima bez kojih nogometna priča u Širokom Brijegu ne bi bila ista. Na kraju, najveća zahvala ide mojoj obitelji koja mi je bila najveća podrška, poglavito u teškim trenucima - kazao je Mateo Marić i poželio sreću ekipi u nastavku karijere, prenosi zvanična stranica NK Široki Brijeg.

- NK Široki Brijeg će mi zauvijek ostati u srcu. Želim mu svu sreću u budućnosti i da uvijek bude tamo gdje pripada – u samom vrhu Premijer lige BiH. To vam od srca želi vaš Mara - poručio je Marić na odlasku.

Mateo Marić standardni je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i mlađi brat Mirka Marića, nekadašnjeg napadača Širokog Brijega koji je, između ostalih klubova, jedno vrijeme, također, igrao za zagrebačku Lokomotivu, a danas nastupa za talijansku Moncu.

U aktelnoj sezoni Marić je upisao 20 nastupa (1 pogodak i 1 asistencija) u dresu Širokog Brijega i svaki je put nastupio u početnoj postavi, a u igri je proveo ukupno 1738 minuta.

Za tim s Pecare ukupno je nastupio 86 puta (9 pogodaka i 4 asistencije) od avgusta 2016. godine kada ga je tadašnji trener Branko Karačić priključio iz juniorske u seniorsku momčad.

Više o temi NK Široki Brijeg

PREMIJER LIGA BIH
Široki Brijeg ostao bez važne karike
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na