TRANSFERI

Aguero u PSG, Dembele u Madridu, Gomez se još razmišlja...

Zimski prijelazni rok bit će neizvjestan do samoga kraja

Aguero: Hoće li u PSG. Arhiv

F. Mutevelić

9.1.2021

Zimski prijelazni rok je krenuo je početkom nove godine, i bit će neizvjestan do samog kraja, a već je bilo nekoliko velikih transfera. Mančester Junajted potvrdio je transfer Amada Dijaloa (Dialloa) iz Atalante za 40 miliona eura, a Dominik Soboslai (Szoboszlai) za 20 miliona eura prešao je iz Red Bul Salzburga u RB Lajpcig.

Engleski mediji jutros su pisali o tome kako bi Serhio Aguero (Sergio) mogao doći u PSG na ljeto kada mu istekne ugovor s Mančester Sitijem.
Za sada se čini kako neće dobiti novi ugovor od Sitija, pa bi ga novi trener PSG-a  Mauricio Poketino (Pochettino) mogao dovesti bez odštete.

Mladi Italijanski ofanzivni veznjak Nikolo Rovela (Nicolo Rovella) na ljeto će karijeru nastaviti u Juventusu, koji je dogovorio njegov transfer iz Đenove. Juventus će za njega platiti 10 miliona eura, a u Đenovu će poslati i mlade igrače Eliju Petrelija (Eliu Petrellija) i Manolu Portanovu.

Papu Gomez je nakon sukoba s trenerom Đan Pjerom Gasperinijem (Gian Piero Gasperini), pred odlaskom iz Atalante. Evropska hit-ekipa prošle sezone spremna je prodati 32-godišnjeg napadača, ali ne za sitniš i ne nekom od rivala za vrh Serie A. Javili su se Fiorentina i Torino, oba kluba imaju novca za transfer, ali Argentinac je odbio prijeći u bilo koji od ova dva kluba, javlja "Sky Sport Italia".

Atletiko Madrid je blizu dovođenja Muse Dembelea (Moussa) iz Lyona, piše španska "Marca". Detalji transfera još nisu skroz riješeni, ali cijela stvar je blizu dogovora. Dembele će prvo doći na posudbu kao zamjena za Dijega Kostu (Diego Costa), koji je napustio klub.

Italijanska Roma je u pregovorima za desnog beka Lila Zekija Čelika (Celik), a dogovor je blizu, piše "Calciomercato". Turski bek prema Transfermarktu vrijedi 20 miliona eura, ali Italijani pišu kako su ga Francuzi voljni prodati za 15 miliona eura.

"Mundo Deportivo" piše kako je Totenham zainteresiran za Edera Militaa (Militao), 22-godišnjeg stopera Reala. Madriđani su ga u ljeto 2019. kupili od Porta za 50 miliona eura, ali se mladi Brazilac još nije uspio nametnuti u Realu.

Čini se kako će ovo biti vrlo aktivan prijelazni rok za Žoze Murinja (Josea Mourinha) i Sparse. Osim ovog posla spominje se još jedan transfer na relaciji Totenham - Real. Madriđani jako žele Sona.

Ezil je već napustio Arsenal i već se vidi u Fenerbahčeovom žuto plavom dresu, na stadionu Šukru Saroćoglu.

Leandro Paredes iz PSG-a glavni je prioritet Intera u ovom prijelaznom roku, piše "Gazzetta Dello Sport".

Nakon što je Ajax platio klupski rekord (22.5 miliona eura) za napadača Vest Hema, Sebastiana Halera (Haller), engleski klub sada traži zamjenu u vrhu napada.

"Sky Sports" napominje kako su Olivije Žiru (Olivier Giroud) i Džoš King (Josh) najizglednije opcije. Žiru je najčešće zamjena u Čelziju, pa ne bi imao ništa protiv transfera, ako se klubovi dogovore, a King je godinama prvi napadač Bornmuta, koji sada igra u Čempionšipu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.